Gratis verzending
Voor 22:00 besteld, morgen in huis
100 dagen bedenktijd

21% KORTING MET CODE: WEGBTW21% KORTING MET CODE: WEGBTW

Gratis verzending
Voor 22:00 besteld, morgen in huis
100 dagen bedenktijd

21% KORTING MET CODE: WEGBTW21% KORTING MET CODE: WEGBTW

Door Estelle, 3 februari 2022

Hoe zet ik mijn telefoon terug naar fabrieksinstellingen?

Wat zijn fabrieksinstellingen?

Misschien is het al duidelijk voor je vanwege het woord, maar fabrieksinstellingen zijn de instellingen die een telefoon heeft wanneer hij van de fabriek komt. Het zijn dus de instellingen die de telefoon heeft als je hem uit de doos haalt. De smartphone beschikt dan niet over persoonlijke informatie, want er staan nog geen foto's, video's, bestanden en ook geen contacten op. Alleen de standaard informatie staan dan op de telefoon, zoals achtergronden, standaardapps en standaardringtone. 

Wat gebeurt er met mijn telefoon als ik hem reset naar fabrieksinstellingen?

Je telefoon kan je op elk moment resetten naar fabrieksinstellingen, maar belangrijk is wel dat je dat alle persoonlijke gegevens op je telefoon dan worden verwijderd. Alle appjes, contacten, foto's, video's, bestanden, etc. Je telefoon wordt dus leeggemaakt en de standaardinstellingen, zoals achtergronden, ringtones, etc. blijven staan. 

Wanneer is het belangrijk dat je jouw telefoon naar fabrieksinstellingen terugzet?

Op elk moment kan je jouw telefoon terugzetten naar de fabrieksinstellingen, bijvoorbeeld als je telefoon heel langzaam is of wanneer je je telefoon verkoopt. Wanneer je telefoon langzaam is en de apps niet goed werken, is het handig om je telefoon naar fabrieksinstellingen te resetten. Hierdoor wordt jouw telefoon sneller. Let op! Als je jouw telefoon gaat verkopen, is het belangrijk dat je alle informatie verwijderd op de telefoon zoals foto's, contacten, etc. Hierdoor blijft alles privé en kan iemand niet jouw gegevens zien. 

Waar moet je opletten tijdens het resetten van jouw telefoon?

Voordat je jouw telefoon gaat resetten, is het belangrijk om je af te vragen waarom je jouw telefoon wilt resetten. Wil je echt alles verwijderen of wil je later alles weer terug op je telefoon? Wil het laatste? Dan is het belangrijk dat je het maken van een back up bijhoudt, want je slaat je gegevens op een online icloud. Zo voorkom je dat je echt alles kwijt bent. 

iPhone naar fabrieksinstellingen resetten

Je wilt je iPhone terugzetten naar fabrieksinstellingen, omdat je bijvoorbeeld een nieuwe iPhone hebt gekocht. Met een paar klikken is dit gebeurd hoor, wij vertellen je hoe je dit doet:

1. Open de instellingen van jouw iPhone
2. Klik op Algemeen
3. Klik op Stel iPhone opnieuw in
4. Klik op Wis alle inhoud en instellingen 
5. Vervolgens wordt je iPhone leeggehaald en is die teruggezet naar fabrieksinstellingen

Samsung en andere Android toestellen resetten naar fabrieksinstellingen

Natuurlijk kan je jouw Android toestel ook makkelijk terugzetten naar fabrieksinstellingen, dit doe je als volgt: 

1. Open de Instellingen
2. Klik op Algemeen beheer
3. Klik op Resetten en dan op Fabrieksgegevens herstellen
4. Klik nog eens op Resetten
5. Tada het resetten gaat gebeuren!

Niet alle Android telefoons zijn hetzelfde qua instellingen. Er kunnen bijvoorbeeld ook de opties staan als Back-up & herstel, Privacy, Systeem of andere Geavanceerde opties. 

Laat een reactie achter

* Verplichte velden