Gratis verzending
Voor 22:00 besteld, morgen in huis
100 dagen bedenktijd
Gratis verzending
Voor 22:00 besteld, morgen in huis
100 dagen bedenktijd

Door Johnno van den Brink, 25 augustus 2024

Kan je iPhone temperatuur meten?

Over het algemeen kan je met je iPhone niet je lichaams- of kamertemperatuur meten. De telefoons van Apple hebben namelijk niet een sensor die hiervoor geschikt is, maar mogelijk verandert dit in de toekomst. Je kunt echter wel gadgets gebruiken in combinatie met een iPhone om de kamertemperatuur te meten.

Heeft een iPhone temperatuursensoren?

Het is natuurlijk een prettig idee dat je met je smartphone je lichaamstemperatuur kunt meten. Dit is bij Apple nog niet mogelijk, aangezien dit merk deze functie niet aanbiedt op de mobiele telefoons. Bij andere smartphones is dit wel het geval, maar werken de metingen nog niet altijd goed.

Toch heeft een iPhone wel temperatuursensoren, maar hiermee wordt de temperatuur van de telefoon zelf gemeten zodat deze niet oververhit raakt. Dat Apple nog geen sensoren op iPhones heeft geplaatst waarmee de lichaams- en kamertemperatuur gemeten kan worden, komt doordat hier zeer strenge regels en voorwaarden voor gelden.

Is er echt geen iPhone waarmee je temperatuur kunt meten?

Het lijkt er dus op dat je met geen enkele iPhone temperatuur kent meten. In deze tabel zie je of dit echt het geval is:

iPhone model

Temperatuur meten?

iPhone 15

Nee

iPhone 14

Nee

iPhone 13

Nee

iPhone 12

Nee

iPhone SE (2e generatie)

Nee

iPhone 11

Nee

Vandaag de dag kun je dus echt niet met een iPhone temperatuur meten. Dit is het geval bij je lichaamstemperatuur en ook de temperatuur van je kamer meten is niet mogelijk met een iPhone.

kamertemperatuur meten iphone hoe

Hoe kun je de temperatuur van de kamer meten met je iPhone?

Toch is dat niet helemaal waar. Je kunt namelijk wel je iPhone gebruiken om de kamertemperatuur te meten. Het probleem is alleen dat hierbij niet echt de telefoon de temperatuur meet, maar juist met een sensor. De volgende sensoren en apps zijn hiervoor geschikt:

  1. SensorPush Wireless Thermometer en Hygrometer: Je gebruikt de SensorPush om de kamertemperatuur te meten met je iPhone. Dit doet het met behulp van Bluetooth, waardoor je in de buurt moet zijn van de sensor. Het fijne is dat je de SensorPush een jaar lang kunt gebruiken, pas dan is de batterijduur op.
  2. Ambient Weather WS-8482-X3: Als je proactief wilt zijn met de temperatuurbewaking in je huis dan is de Ambient Weather WS-8482-X3 een goede optie. Dit type bevat zeven sensoren, waaronder dus ook een temperatuursensor. Het systeem bevat een WiFi-toegangspunt voor het bekijken van gegevens zonder in te loggen op een app, evenals drie temperatuur- en vochtigheidssensoren.
  3. Temp Stick Wi-Fi Temperatuur- en Vochtigheidssensor: De Temp Stick is een van de populairste Wi-Fi thermometers voor iPhones geworden. Hij is nauwkeurig en betrouwbaar, en de gebruiksvriendelijke interface maakt hem eenvoudig te bedienen. Je kunt bovendien een drempelwaarde instellen en vervolgens stuurt de Temp Stick je een melding als de kamertemperatuur hieronder komt.

Hoe kun je de temperatuur van je lichaam meten met je iPhone?

Hoewel een iPhone geen temperatuursensor bevat, zijn er wel apps waarmee je je lichaamstemperatuur kan meten. Ze zijn niet extreem nauwkeurig, maar toch kun je eventueel de volgende apps gebruiken om de temperatuur van je lichaam te meten met je iPhone:

  1. Body Temperature App For Fever: Je moet hiervoor een Apple Watch dragen, anders werkt deze app helaas niet. Het houdt je lichaamstemperatuur handig bij.
  2. FeverPhone: Wetenschappers van de University of Washington hebben FeverPhone gecreëerd, maar helaas is deze app nog niet officieel beschikbaar. Je plaatst hiervoor de smartphone op je voorhoofd om de temperatuur te meten.
  3. Real Thermometer +: Deze app werkt snel en eenvoudig. Het houdt bovendien je temperatuur bij. Ook je familieleden kunnen Real Thermometer + gebruiken op je iPhone.

Veelgestelde vragen over temperatuur meten iPhone

Kan ik met mijn iPhone de temperatuur meten?

De iPhone zelf is niet in staat om de temperatuur te meten. Er zijn echter wel diverse apps die het mogelijk maken om met je iPhone de temperatuur te meten. Ze werken snel en gemakkelijk, maar zijn helaas niet volledig nauwkeurig.

Kan je met je telefoon je temperatuur meten?

Er zijn wel wat telefoons waarmee je je temperatuur kunt meten. Helaas functioneren ze niet echt goed en krijg je daardoor nog wel eens wat foute metingen. Een echte thermometer werkt dan ook beter.

Is er een app om de kamertemperatuur te meten?

Ja, er zijn diverse apps waarmee je de kamertemperatuur kunt meten. Je moet ze doorgaans koppelen met een sensor voor nauwkeurige metingen. Dit zijn de beste apps om de kamertemperatuur te meten:

  1. SensorPush
  2. Ambient Weather WS-8482-X3
  3. Temp Stick

Conclusie

Temperatuur meten met je iPhone is dus niet helemaal mogelijk. Dit is eigenlijk alleen het geval als je gebruik maakt van sensoren en apps. Hiermee kun je de temperatuur meten van zowel je lichaam als de kamer. Ze zijn niet extreem nauwkeurig, houd hier rekening mee.

Laat een reactie achter

* Verplichte velden