Gratis verzending
Voor 22:00 besteld, morgen in huis
100 dagen bedenktijd
Gratis verzending
Voor 22:00 besteld, morgen in huis
100 dagen bedenktijd

Door Walden Cheung, 26 augustus 2024

Google Pixel 9 lijn: dit moet je weten

Google heeft zijn nieuwste Pixel-lijn gelanceerd. Dit keer introduceert Google drie traditionele modellen: de Pixel 9, Pixel 9 Pro, en de Pixel 9 Pro XL. Deze reeks biedt voor elk wat wils, van de compacte en krachtige Pixel 9 tot de geavanceerde functies van de grotere Pro- en Pro XL-modellen. Elk toestel is uitgerust met de nieuwste technologieën van Google, waaronder verbeterde camera's, langere batterijduur, Android 14 en nieuwe AI functionaliteiten.

De Google Pixel 9-serie is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een krachtige en betrouwbare smartphone. Hier zijn een paar redenen waarom je voor de Pixel 9 moet gaan:

  • Kracht en opslag: De Pixel 9 is uitgerust met de nieuwste Google Tensor G4-processor, waardoor je snel kunt schakelen tussen apps en soepel kunt multitasken. Je kunt kiezen uit verschillende opslagopties, variërend van 128 GB tot 1 TB. Dit betekent dat je genoeg ruimte hebt voor al je foto's, video's en apps.
  • Batterijduur: Met een batterij van 4700 mAh (en zelfs 5060 mAh voor de Pro XL) gaat de Pixel 9 lang mee. Of je nu de hele dag onderweg bent of veel gebruik maakt van je telefoon, je hoeft je geen zorgen te maken dat de batterij snel leegraakt. Bovendien is er een energiebesparingsmodus en de mogelijkheid om je batterij te delen met andere apparaten.

  • Display: Het scherm van de Pixel 9 is helder en scherp, met een verversingssnelheid van 120 Hz. Dit zorgt voor vloeiende animaties en een geweldige kijkervaring, of je nu video's kijkt, games speelt of door je apps scrolt. De Pixel 9 Pro XL heeft een nog groter scherm van 6,8 inch, perfect voor wie van een extra groot display houdt.

  • Gebruik: Dankzij de nieuwste AI-functies van Google kun je nog meer uit je telefoon halen. Van slimme assistentie in je dagelijkse taken tot geavanceerde fotobewerkingsmogelijkheden, de Pixel 9 maakt je leven eenvoudiger en leuker.

De Google Pixel 9 serie biedt alles wat je nodig hebt in een smartphone: kracht, lange batterijduur, een fantastisch display en slimme functies die je dagelijks leven verbeteren.

Verchillende kleuren van Google Pixel 9 en Pro (XL)

Een van de dingen die meteen opvallen aan de nieuwe Pixel 9 en Pixel 9 Pro is het kleurenaanbod. De verschillende kleuren geven elk toestel een eigen, unieke uitstraling en zorgen ervoor dat zowel de standaard als de Pro-versie hun eigen stijl hebben.

De Google Pixel 9 is verkrijgbaar in vier kleuren:

  • Porcelain
  • Green
  • Obsidian
  • Rose.

Elke kleur heeft een eigen uitstraling, van subtiel en elegant tot opvallend en levendig. Wat bijzonder is aan de Pixel 9, is dat hij een glanzende achterkant heeft met een mat frame.

De Pixel 9 Pro, de krachtigere versie, komt ook in vier kleuren:

  • Porcelain
  • Hazel
  • Obsidian
  • Rose

Bij de Pro-modellen is het juist andersom: ze hebben een glanzend frame en een matte achterkant. Welk toestel spreekt jou het meest aan, en welke kleur vind jij het mooist? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Haal meer uit je Google Pixel 9 met Gemini

De Google Pixel 9-serie draait volledig om AI, en dat is duidelijk merkbaar op alle modellen. Google heeft Gemini aanzienlijk verbeterd gemaakt. Zo kun je nu bijvoorbeeld e-mails eenvoudig laten samenvatten of sneller informatie opzoeken.

Stel je hebt ooit een bevestigingsmail ontvangen voor je hotelreservering, maar je weet niet meer waar die staat in je inbox. Met een snelle vraag aan Gemini haalt de AI de reserveringsgegevens direct uit je Gmail, zodat je zonder gedoe toegang hebt tot je boekingsinformatie.

Als je een Pixel 9 Pro, Pro XL, of Pro Fold hebt, krijg je toegang tot Gemini Live. Deze AI-assistent biedt je de mogelijkheid om niet alleen te typen, maar ook om te praten. Je kunt kiezen uit 10 verschillende stemmen en gesprekken voeren om bijvoorbeeld ideeën uit te wisselen, hulp krijgen bij het schrijven van een werkstuk of dat perfecte kookrecept voor jou te vinden te vinden.

Het is echter belangrijk om te weten dat deze functie alleen beschikbaar is voor abonnees van Google One AI Premium. Voor eigenaren van een Pixel 9 Pro is deze service het eerste jaar gratis beschikbaar.

Fotobewerking met gebruik van de nieuwste AI

Naast de functies die je dagelijkse leven eenvoudiger maken, heeft Google ook nieuwe tools geïntroduceerd om je foto's en fotobewerking naar een hoger niveau te tillen.

Stel je voor dat je met vrienden bij een mooie plek staat en je zoekt iemand die een groepsfoto voor jullie kan maken. Met de "add-me"-functie van Google is dat nu veel eenvoudiger! Deze functie maakt het mogelijk om je telefoon niet meer aan een vreemde over te hoeven geven. Hoe werkt het nou precies? Je maakt eerst een foto van je vrienden en vervolgens een foto van jezelf. De Google Pixel  zorgt ervoor dat de beelden samengevoegd worden, zodat iedereen op de foto staat alsof deze in één keer is genomen.

De verschillen van de Google Pixel 9 en Pro (XL) in een overzicht

 

Google Pixel 9

Google Pixel 9 Pro

Google Pixel 9 Pro XL

Besturingssysteem

Android 14

Android 14

Android 14

Soort scherm

6,3 inch AMOLED 120 Hz

6,3 inch AMOLED 120 Hz

6,8 inch AMOLED 120 Hz

Refresh rate

120 Hz

120 Hz

120 Hz

CPU

Tensor G4Tensor G4Tensor G4

Geheugen

129 GB of 256 GB

129 GB, 256 GB of 512 GB

128 GB, 256 GB, 512 GB of 1 TB

Camera

2 camera’s
12MP ultrawide en 5X

3 camera’s
48 MP ultrawide en 5X telefoto camera

3 camera’s
48 MP ultrawide en 5X telefoto camera

Selfiecamera

10.5 MP

42 MP

42 MP

Intern geheugen

12 GB RAM
Maximaal 256GB opslag

16 GB RAM
Maximaal 1TB opslag

16 GB RAM
Maximaal 1TB opslag

Accu

4.700 mAh

4.700 mAh

5.060 mAh

Prijs

Vanaf € 899

Vanaf € 1099

Vanaf € 1199

Google Pixel 9 vs Samsung Galaxy S24

Als je twijfelt tussen de Google Pixel 9 en de Samsung Galaxy S24, zijn er enkele belangrijke verschillen om in gedachten te houden.

De Pixel 9 heeft een duurzaam ontwerp met gerecycled aluminium, een 6,3-inch OLED-scherm, en draait op de Google Tensor G4-processor met 12 GB RAM. Dit maakt het toestel krachtig voor multitasking en AI-gebruik. De batterij van 4700 mAh gaat langer mee dan die van de S24, en biedt een extreme besparingsmodus en batterijdeling.

De Galaxy S24 biedt daarentegen een iets scherper OLED-scherm, draait op de Exynos 2400-chip, en heeft 8 GB RAM. Qua fotografie heeft de S24 een extra telelens, wat het toestel veelzijdiger maakt.

Kortom, de Pixel 9 is duurzamer en krachtiger voor zware gebruikers, terwijl de S24 een luxere uitstraling en meer veelzijdigheid in camera-opties biedt. Beide zijn echter sterke keuzes binnen hun categorie.

Conclusie

De Pixel 9-serie van Google zet een nieuwe standaard voor smartphones in 2024, met elk model dat indrukwekkende prestaties en functionaliteiten biedt. Het vernieuwde design zorgt ervoor dat de toestellen nog beter in de hand liggen. De schermen zijn uitzonderlijk fel, wat zorgt voor een uitstekende zichtbaarheid onder alle omstandigheden.

De camera's behoren tot de top in de smartphonewereld, met de Pixel 9 Pro en 9 Pro XL die zelfs een indrukwekkende telecamera bieden, ideaal voor het vastleggen van scherpe en gedetailleerde foto's. De frontcamera's met extra brede beeldhoek en de geavanceerde videofuncties maken deze toestellen veelzijdig voor zowel fotografie als videografie.

Zoals bij alle Pixel-telefoons, profiteer je van een schone Android-ervaring en maar liefst zeven jaar lang snelle software-updates, wat zorgt voor een lange levensduur en optimale prestaties. Bovendien is de accuduur aanzienlijk verbeterd, waardoor de Pixel 9-serie betrouwbare en efficiënte smartphones biedt die ideaal zijn voor dagelijks gebruik.

Als je op zoek bent naar een compacte en krachtige smartphone met uitstekende camera's en een helder scherm, is de Pixel 9 Pro de beste keuze. Hij biedt een geweldige balans tussen functies, prestaties, en formaat, met de extra voordelen van een telecamera en verbeterde videomogelijkheden.

Wil je een nog groter scherm en top-prestaties zonder compromissen? Dan is de Pixel 9 Pro XL het ultieme vlaggenschip. Voor wie een high-end ervaring wil in een iets compacter formaat, biedt de Pixel 9 alles wat je nodig hebt, inclusief de beste prijs-kwaliteitverhouding binnen de serie.

Google Pixel 9, 9 Pro en 9 Pro XL: Veelgestelde vragen

Is de Google Pixel een goede telefoon?

Ja, de Google Pixel is een uitstekende telefoon. Het biedt een pure Android-ervaring met snelle updates, uitstekende camera's, en heldere schermen. Bovendien krijg je naadloze integratie met Google-diensten en een stijlvol ontwerp. Over het algemeen staat de Pixel bekend om zijn betrouwbare prestaties en lange levensduur.

Waarom Google Pixel telefoon kopen?

Een Google Pixel-telefoon is een uitstekende keuze als je waarde hecht aan een pure Android-ervaring zonder bloatware en snelle, langdurige software-updates. De Pixel staat bekend om zijn toonaangevende camera's en heldere schermen, wat zorgt voor indrukwekkende foto's en een geweldige kijkervaring. Bovendien profiteer je van naadloze integratie met Google-diensten en een innovatief, stijlvol ontwerp. Dankzij de efficiënte prestaties en lange levensduur is de Pixel een betrouwbare smartphone die je jarenlang plezier biedt.

Wat kost de Google Pixel 9?

  • Google Pixel 9: kost vanaf €899
  • Google Pixel 9 Pro: kost vanaf €1099
  • Google Pixel 9 Pro XL: kost vanaf €1199

 



 

Laat een reactie achter

* Verplichte velden